Satokauden ruokaa

Haavisto, Susanna; Karjula, Samuli
Nimeke: Satokauden ruokaa
Tekijät: Haavisto, Susanna (Kirjoittaja)
Karjula, Samuli (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789511304302
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,70 € (31,55 € alv 0 %)


Kust. tuotetunnus: 0HLZ
Kustantaja: Otava
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 143
Tuoteryhmät: Kirjat
Heinä-Ale
Kirjastoluokka: 68.2 Ruoanvalmistus. Ruokakulttuuri
Kansalliskirjaston asiasanat: ruokaohjeet, ruoanvalmistus, vuodenajat, kausiruoka
Avainsanat: sesongit
Ainutlaatuinen keittokirja yhdistää sesonkiajattelun ja ruokaperinteen

Ruoan valmistus satokausien mukaan on kansainvälinen ilmiö, jolla on Suomessa vahvat juuret. Kirja valottaa kotimaisen sesonkiajattelun kehitystä 1800- ja 1900-luvun taitteesta nykypäivään. Vanhoista reseptikokoelmista poimitut ruokaohjeet on päivitetty 2010-luvun keittiöön sopiviksi. Kunkin vuodenajan parhaista raaka-aineista valmistuvat mm. härkäpapufalafelit, täytetyt palsternakat ja helppo hapankaali.

Kirjan historialliset osuudet kirjoittaa Suomi syö ja juo -museohankkeen tutkija Susanna Haavisto. Sesongin raaka-aineisiin liittyvistä käytännön neuvoista vastaa Satokausikalenterin perustaja Samuli Karjula.